Balans in lichaam en energie

Geplaatst op door

“Balans in lichaam en energie” is een cursus lichaamsbewust-wording gebaseerd op de chakra-leer.
Bewustwording begint met feeling te hebben met je lichaam, met je benen, je voeten, je buik, je handen. Lichaamstaal is ons van nature niet vreemd. Maar in het Westen hebben we meestal verleerd naar de diepere zin ervan te luisteren.

 WIJSHEID VAN HET LICHAAM
Ons lichaam is rijk aan uitdrukkings-vormen en heeft ons veel te vertellen. Alles wat we in ons leven meemaken laat een onzichtbare afdruk in onze geest en een zichtbare indruk op ons lichaam achter. We mogen terecht spreken van “wijsheid van het lichaam”
Want juist onze zwakheden geven ons groeikracht als we de geblokkeerde energie vrij kunnen maken.

Barrières in onszelf, verdedigings-gordels die we in onszelf opbouwen of opgebouwd hebben (bv. slechte doorbloeding, Oostindische doofheid) zijn niet iets negatiefs, maar zijn stukjes “wijsheid” van het lichaam, dat de meest kwetsbare en meest waardevolle gebieden van ons leven het eerst en het meest verdedigt. Op deze plaatsen waar de energie niet meer soepel doorstroomt krijg je een opeenhoping van energie in de vorm van verharding, maar het kan ook zijn dat we vrijwel geen energie meer vasthouden.

 ZELF ONTDEKKEN
Evenals in het Oosten blijven we het lichaam als een geheel zien en de gezondheid als een dynamisch evenwicht tussen twee tegengestelde polen Yin en Yang.
We werken met een geheel aan technieken zoals eenvoudig uit te voeren oefeningen, ademhaling, muziek, kleuren, vrije expressie en geleide meditatie, waardoor de lichaamsenergie weer kan stromen.
Door ervaringen uit te wisselen en de uitleg die je krijgt leer je bewuster om te gaan met je eigen energie en word je een mens met mogelijkheden.

 AANDACHTSPUNTEN

 het leren omgaan met angst en zekerheid.

 het omgaan met vertrouwen en het vrijmaken van de levensstroom.

 uitdrukking geven aan je eigen leven en grenzen stellen.

 je openstellen voor anderen

 vrijmaken van je eigen creativiteit.

 het ontwikkelen van je intuïtie.