Reiki

Geplaatst op door

REIKISYMHet Usui System of Reiki is een natuurlijke vorm van genezen, die verder gaat dan het bestrijden van symptomen. Reiki geneest je totale-zelf.

 Rond 1900 is Reiki door Dr. Usui, een japanse theoloog herontdekt. Reiki is een japans woord en betekent Universele Levens-energie. Het is de energie die in en rond alles aanwezig is. Net zo min als ons lichaam zonder eten en drinken kan, kan het zonder deze energie.

 Als klein kind heb je geen enkel probleem met het laten door-stromen van je energie. Maar in de loop der jaren heb je door vervelende ervaringen, je eigen blokkades opgebouwd, waardoor deze doorstroom belemmerd wordt. Er treden verhardingen op of erger, het lichaam wordt ziek.

 Reiki helpt het lichaam om fysieke kwalen te genezen en geeft tevens inzicht in de oorzaak van pijn en kwalen. Het brengt je in balans en leert je om de verantwoordelijk-heid voor je eigen leven te nemen. Het helpt je weer jezelf te zijn.

 Iedereen kan Reiki leren, het vereist geen speciale scholing. Het enige wat nodig is, is dat je je er voor open stelt en de wens hebt om het in je leven te gebruiken.

 Tijdens een cursus worden de cursisten ingewijd in deze energie en leren de handposities voor een behandeling en de manieren om Reiki in hun eigen leven en ten dienste van anderen te gebruiken.